De Canarische Eilanden kunnen sinds jaar en dag rekenen op een geweldige populariteit. Dat geldt eigenlijk voor alle eilanden die er deel van uitmaken. Denk hierbij niet alleen aan de absolute grootmachten Tenerife en Gran Canaria, maar wat bijvoorbeeld ook te denken van Lanzarote? Ook het ondernemen van een Lanzarote vakantie zorgt er in de praktijk voor dat je een werkelijk onvergetelijke tijd kan beleven. Tijdens jouw vakantie op dit eiland zal je niet alleen prachtige landschappen ontdekken, daarnaast kan je er ook genieten van het heerlijke klimaat en het lekkere eten. Wil jij ook graag meer ontdekken over dit eiland welke wellicht jouw volgende vakantiebestemming zal zijn? Dan dien je er vooral voor te kiezen om verder te blijven lezen!

Lago Verde en El Golfo, een must tijdens je Lanzarote vakantie

Eén van de wellicht mooiste landschappen of omgevingen welke je aantreft op Lanzarote zijn ongetwijfeld Lago Verde en El Golfo. Volgens heel wat fervente reizigers is dit dan ook eigenlijk één van de absolute top bezienswaardigheden die je zeker niet mag missen tijdens jouw Lanzarote vakantie. Er zijn verschillende troefkaarten die deze omgeving weet uit te spelen. In eerste instantie is er de aanwezigheid van het groene meer. Ondanks het feit dat deze best bijzonder is moet het gezegd dat er ook nog andere belangrijke troeven vast te stellen zijn.

Zo geldt voor El Golfo bijvoorbeeld dat het een werkelijk geweldig vissersdorp is welke beschikt over een echte laid back sfeer. Ontsnappen moet en zal hier gebeuren, zoveel is zeker. De belangrijkste aantrekkingskracht van deze omgeving is echter ongetwijfeld het dramatische vulkaanlandschap dat zich hier ontvouwt. Jammer genoeg is het zo dat de reputatie van deze plaats ervoor heeft gezorgd dat ze tegenwoordig ontzettend vaak wordt bezocht. Omwille van deze reden wordt het vooral aangeraden om er een bezoek aan te brengen tijdens de vroege ochtend. Zo pak je meteen ook nog wellicht één van de mooiste zonsondergangen mee die je ooit hebt gezien. Zeker een extra reden om deze locatie te bezoeken tijdens een Lanzarote vakantie!

Teguise, zeker één van de mooiste dorpen van het eiland

Tijdens een Lanzarote vakantie zal je met zekerheid een groot aantal verschillende plaatsen op het eiland gaan bezoeken. Dat geldt wellicht eveneens voor de plaats Teguise. Hiervoor geldt dat ze vaak samen met Yaiza evenals Haria wordt bestempeld als één van de mooiste dorpen van de Canarische Eilandengroep. Voor deze plaats geldt dat ze bestaat van in de vijftiende eeuw. Ze was tot het jaar 1852 de hoofdstad van het eiland. De zondag is de leukste, maar tegelijkertijd jammer genoeg ook wel de drukste dag om een bezoek te brengen aan deze plaats.

Het volledige centrum wordt dan omgetoverd tot een gezellige, sfeervolle markt. In de buurt van deze plaats tref je ook het Castillo de Santa Barbara aan. Een bezoek brengen aan dit kasteel is een absolute aanrader en leuk voor het hele gezin. Je vindt er ook een piratenmuseum in terug. Uiteraard zijn dit slechts enkele van de vele hoogtepunten, maar ze maken alvast wel duidelijk dat het zeker interessant kan zijn om een Lanzarote vakantie op z’n minst te overwegen. Bekijk ook eens wat een vakantie Gran Canaria te bieden heeft!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *