In heel wat woningen wordt tegenwoordig gebruik gemaakt van één van de verschillende soorten giet vloeren die op de markt zijn terug te vinden. Hierbij wordt dan vooral een onderscheid gemaakt tussen enerzijds de zogenaamde polyurethaan gietvloer en anderzijds de epoxyvloer. In beide gevallen is het zo dat je de beschikking krijgt over een strakke, naadloze vloer die toch behoorlijk wat interessante voordelen met zich meebrengt. Benieuwd om meer te weten te komen over deze toch wel zeer populaire en interessante vloer? Blijf dan vooral verder lezen.

Giet vloeren, het belangrijke voordeel van een naadloze vloer

Giet vloeren zijn in de praktijk natuurlijk vooral naadloze vloeren. Dit betekent dat ze zoals de naam al aangeeft niet beschikken over naden of groeven. Een belangrijk voordeel dat hieraan verbonden is heeft te maken met het feit dat deze vloer uit zichzelf al ontzettend hygiënisch is. Dat hoeft uiteraard niet te verbazen. Het feit dat er geen sprake is van naden, groeven of voegen zorgt er in de praktijk namelijk voor dat het vuil zich op geen enkele manier kan manifesteren.

Bovendien hebben giet vloeren als naadloze vloer ook als voordeel dat ze zeer eenvoudig schoon te maken zijn. Het schoonmaken van bijvoorbeeld een tegelvloer levert in de praktijk niet zelden de nodige frustraties op bij mensen. Dat is bij naadloze vloeren uiteraard een flink stuk minder het geval. In ieder geval mag het duidelijk zijn, wanneer je op zoek bent naar een echt hygiënische vloer is het zeker een aanrader om de aanschaf van een gietvloer te overwegen.

Te realiseren in heel wat verschillende kleuren

Van giet vloeren wordt in de praktijk niet zelden gezegd dat ze louter te realiseren vallen in de traditionele, grauw grijze kleur. Dat is echter helemaal niet correct, integendeel. In de praktijk kan er dan ook worden vastgesteld dat er een keuze kan worden gemaakt uit een groot aantal verschillende mogelijkheden. Heb je dus met andere woorden tijdens de vormgeving van je interieur vooral gekozen voor het gebruik van één type kleur en wil je die kleur graag terug zien komen in je vloer? Dan behoort dat bij giet vloeren zonder probleem tot de mogelijkheden. Het is dus in ieder geval beslist niet zo dat je genoegen dient te nemen met de door veel mensen als niet echt mooi bestempelde grijze kleur. Je kan er wel voor kiezen, maar het is beslist geen verplichting.

Een interessante keuze voor in elk type woning

Van giet vloeren wordt door de jaren heen doorgaans gezegd dat ze vooral tot hun recht komen in bijvoorbeeld een industrieel geïnspireerd interieur. Dat is het gevolg van het feit dat ze uiteraard in eerste instantie hoofdzakelijk in bedrijfsgebouwen werd geïntegreerd. Dit gezegd hebbende is het zeker niet correct om te stellen dat dergelijke vloeren alleen maar in een industrieel getint interieur tot hun recht komen. Ook in strakke, moderne woningen vormen ze bijvoorbeeld een absolute aanrader. Ben jij eerder iemand die beschikt over een klassiek interieur? Ook in dat geval zal je tot de vaststelling komen dat er zeker gebruik in kan worden gemaakt van een gietvloer. Denk dus in ieder geval niet te snel dat giet vloeren voor in jouw woning niet interessant zijn, integendeel. Ga bij interesse snel naar g-vloeren.nl!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *