Je bent van plan om een rondreis Amerika te maken en je hebt er enorm veel zin in. Logisch, want het is ook een geweldig land om te verkennen. Niet alleen vanwege de omvang, maar ook gezien het feit er enorm veel te zien, te doen en te beleven is. Maar hoe pak je het dan aan, want het is onmogelijk om in een relatief korte tijd veel locaties te bezoeken. En je moet ook met praktische zaken rekening houden, zodat je tijdens je reis niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Daarom geven wij in onze blog een aantal handige tips en trucs!

Stippel een goede route uit

De eerste belangrijke stap naar een succesvolle rondreis is om te bedenken welke locaties je wilt bezoeken, wat je in de Verenigde Staten wilt doen en hoeveel tijd je kwijt bent aan het reizen tussen de verschillende bestemmingen. Door het puzzelen en schuiven kun je jouw tijd zo efficiënt mogelijk indelen en ook zoveel mogelijk ondernemen tijdens je rondreis Amerika. Een tip die we geven is om het land in 2 delen te knippen. Het is haast onmogelijk om in een relatief korte tijd belangrijke steden, zoals New York, Washington D.C., Miami, Los Angeles en San Francisco te bezoeken. Omdat de steden verdeeld liggen over zowel de oost- als westkust van de Verenigde Staten. Verzamel dus de steden en locaties die bijvoorbeeld aan de west- of oostkust liggen. Dan kun je al veel tijd besparen op het reizen an sich.

Koop tickets online voordat de rondreis Amerika begint

Wil je bijvoorbeeld leuke attractieparken in en rondom Orlando bezoeken? Of wil je naar Disney World in Florida? Dan doe je er sowieso slim aan om je toegangstickets al voor je reis online te boeken. Het online boeken van tickets is in de regel goedkoper dan wanneer je voor de kassa van het pretpark staat. Datzelfde geldt voor andere attracties die je tijdens je rondreis Amerika wilt bezoeken. Sowieso is het verstandig om dat alvast te tackelen, omdat je tijdens je reis al met heel veel andere zaken rekening moet houden. Dus die tickets kun je maar beter alvast in de pocket hebben.

Betalen in de Verenigde Staten

De meeste reizigers weten inmiddels wel dat je in de Verenigde Staten niet met de Euro, maar met de Dollar moet betalen. Voordat je rondreis Amerika begint is het verstandig om het grenswisselkantoor te bezoeken en een aantal Euro’s in te wisselen voor de Amerikaanse valuta. Wat je overigens ook online kunt doen als daar je voorkeur naar uitgaat. Het is slim om een wat contant geld op zak te hebben terwijl je bij je bank moet checken of je betaalkaarten en creditcards wel wereldwijd gebruikt kunnen worden. Wanneer dat (nog) niet het geval is, kun je aan de bank vragen om je kaarten om te laten zetten naar kaarten die wereldwijd gebruikt kunnen worden. In de Verenigde Staten is het doorgaans meer regel dan uitzondering dat je jouw aankopen met de creditcard voldoet.

Niet door het hele land willen reizen? Doe dan enkel een rondreis Florida.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *