Bij het bouwen van een huis of wanneer veranderingen in of aan uw vier muren nodig zijn, wordt altijd één ding gebruikt: kleur! Maar heb je ooit nagedacht over wat er in de meeste muurverven zit? Niet alleen goede dingen: veel bevatten ongezonde weekmakers, evenals oplosmiddelen en conserveermiddelen die niet direct zichtbaar of voelbaar zijn, maar die een negatief effect hebben op het binnenklimaat.

Mineraalverf Keim verf. Deze zijn gebaseerd op natuurlijke grondstoffen en er wordt gelet op een onschadelijke samenstelling. Bovendien zijn ze van zeer hoge kwaliteit en duurzaam. In het interview legt KEIM VERF de samenstelling en milieuvriendelijkheid van de kleuren uit en geeft tips waar je op moet letten bij het kiezen van kleuren.

De beste oplossingen met KEIM VERF

Mineraalverf Nederland is gespecialiseerd in minerale bouwproducten zoals minerale verven. Waarom zijn deze bijzonder ecologisch?

KEIM VERF: Het uitstekende ecologische profiel is duidelijk over de hele levenscyclus van het product: van de hulpbronnenbesparende productie tot het decennialange gebruik van de verven tot de gemakkelijke renovatie en tot slot de verwijdering van de oude verf. Dankzij de natuurlijke grondstofbasis en de onschadelijke productsamenstelling zonder toevoeging van oplosmiddelen, conserveermiddelen en weekmakers zijn schadelijke emissies en vervuilend afval bij KEIM Farben geen probleem. Door hun ideale vochtbalans en drooggedrag hebben minerale verven geen biociden nodig om algen te voorkomen, die vervolgens door regen worden weggespoeld en in het grondwater worden gespoeld. Ook de langere renovatie-intervallen vanwege de lange levensduur van de kleuren ontlasten het milieu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *