We hebben allemaal wel eens geen zin om te koken of om überhaupt boodschappen te doen. Verlangend  kijk je naar de producten van online supermarkt Butlon.com of vraag je je af of het bestellen van een kapsalon een slim idee zal zijn. Wanneer het budget er niet toe doet is de keuze snel gemaakt. Gemak dient de mens, nietwaar? Maar wat doe je als je slechts over een klein budget beschikt? Je iedere cent moet omdraaien? Eten bestellen heeft immers het imago dat het ontzettend duur is. Maar klopt dit wel?

Toegegeven: eten bestellen is natuurlijk vrijwel altijd duurder dan zelf koken. Toch betekent dit niet dat het met een klein budget niet te doen is. Er zijn verschillende manieren om op te besparen. Ook wanneer je online boodschappen doet hoeft dit niet per se duurder te zijn. In tegendeel zelfs. Uit onderzoek is gebleken dat men minder geneigd is om onnodige boodschappen te doen wanneer ze online kopen. Dit omdat je niet in verleiding wordt gebracht door schappen met mooie aanbiedingen of lekker eten. Je koopt wat je nodig hebt en logt weer uit. Is de vraag vanavond opnieuw: ‘wat eten we vanavond butlon?,” geef hier dan gewoon aan toe. Wij vertellen je hieronder hoe je kunt besparen!

Deel gerechten

Eet je met meerdere personen? Laat dan niet iedereen zelf een gerecht uit kiezen, maar kies voor gerechten die je kunt delen. Veel restaurants bieden tegenwoordig gerechten voor 2 of meer personen aan. Hier betaal je doorgaans minder voor dan wanneer iedereen individueel een bestelling plaatst. Houd er tevens rekening mee dat je – wanneer je kiest voor online eten bestellen – vaak ook veel grotere porties ontvangt dan je gewend bent. Ga jezelf dan ook niet overeten, maar bewaar eten voor de volgende dag of eet één gerecht met meerdere personen. Zo bespaar je ongemerkt op veel kosten.  

Vermijd extra’s

Restaurants proberen zoveel mogelijk te verdienen door ook nog de nodige extra’s aan te bieden. Denk hierbij aan bakjes saus, ijs of frisdrank. Zo durven ze voor een bakje saus al gauw meer dan een euro te vragen. Terwijl je voor dat bedrag ook bijna een gehele fles in de supermarkt kan kopen. Misschien heb je deze zelfs gewoon in de koelkast liggen. Bekijk daarom eerst wat je zelf in huis hebt en maak een keer een tripje extra naar de koelkast. Dat bespaart enorm veel geld en je proeft bijna geen verschil. Eten bestellen amsterdam bij Butlon.com wordt zo ineens een stuk aantrekkelijker.

Bespaar op bezorgkosten

De meeste restaurants rekenen enkel bezorgkosten wanneer een minimumbedrag nog niet behaald is. Dit betekent natuurlijk niet dat je moet gaan kopen om het kopen. Maar in sommige gevallen kan het echter wel slim zijn om te bekijken in hoeverre je van dit bedrag verwijderd bent en hoeveel de bezorgkosten bedragen. Wanneer je hier slechts een euro van verwijderd bent en je wel drie euro bezorgkosten moet betalen, kan het dan ook voordeliger zijn om voor die euro nog een bakje saus extra te bestellen. Zo bespaar je geld uit op de bezorgkosten én beschik je ook nog eens over wat extra’s. Win-win bij eten bezorgen enschede!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *