Een keukenplanner is een handige tool die aanbieders beschikbaar stellen, zodat mensen die op zoek zijn naar een nieuwe keuken hun ideale keuken zelf kunnen ontwerpen. Een keukenplanner is vaak een tool die je online en via de webbrowser van je laptop of pc kunt benaderen en je hebt alle mogelijkheden om je keuken helemaal naar smaak in te richten. Je kunt ook een 3D-weergave van je nieuwe keuken bekijken en eventuele aanpassingen verrichten, mocht je toch niet helemaal tevreden zijn. In onze blog geven we nog meer handige tips over het gebruik van het stukje software.

Eerste stap is meten en maten invoeren in de keukenplanner

De eerste stap die je doet is het meten van je huidige keuken en de ruimte waar je nieuwe keuken moet komen. Deze maten kun je invoeren in de keukenplanner die je gebruikt en dat heeft als voordeel dat je ontwerp direct op schaal is. Meten is immers weten en je weet dan ook precies wat wel en niet mogelijk is. Houd tijdens het ontwerpen van je nieuwe keuken ook rekening met een ergonomische inrichting en dat je ook voldoende ruimte hebt om te kunnen bewegen. Zorg er ook voor dat je onderdelen die met elkaar te maken hebben bij elkaar plaatst. Zoals een kookplaat en oven in de buurt van een wasbak.

Need to have, want to have & nice to have

Er zit een groot verschil in wat je nodig hebt, wat je wilt hebben en wat leuk is om te hebben. Het liefste wil je alles in je droomkeuken toepassen, maar het budget laat dat doorgaans niet toe. Je zou dus keuzes moeten maken. Daarom is het slim om een lijstje te maken met onderdelen die je nodig hebt, die je wilt hebben en die leuk zijn om te hebben. Zo kun je tijdens je ontwerp in de keukenplanner veel makkelijker keuzes maken in welke onderdelen je eventueel moet schrappen om binnen het budget te blijven. Je kunt het lijstje het beste zien als een boodschappenlijstje, maar dan met keukenonderdelen en toebehoren in plaats van boodschappen.

Maak meerdere designs in de keukenplanner

Een keukenplanner is ook enorm handig om je fantasie de vrije loop te laten, want je kunt zo vaak ontwerpen als dat je zelf wilt. Dat geeft je ook de kans om meerdere ontwerpen te maken en tijdens het ontwerpen doe je ook steeds nieuwe ideeën op die je eventueel in een tweede of derde design kunt toepassen. Op die manier kun je een beetje met je ideeën en de mogelijkheden spelen en kom je uiteindelijk tot het beste eindresultaat. Je kunt eventueel jezelf ook laten inspireren door de honderden foto’s die op het internet te vinden zijn. Vooral Pinterest is daarin een belangrijke bron van informatie en inspiratie.

Vraag om advies

Als je klaar bent met de keuken ontwerpen kun je deze het beste uitprinten en meenemen naar de winkel. Of je verstuurt je ontwerp vanuit de keukenplanner digitaal naar de aanbieder. Die kijkt mee of het design te realiseren en geeft je nog handige tips en trucs over hoe je de keuken het beste kunt inrichten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *