De vloer is veelbepalend voor de sfeer en uitstraling van je woning. Kies je voor een houten vloer? Dan krijg je een totaal andere uitstraling dan wanneer je een van de grindvloeren in Limburg bestelt. Welk type vloer je het best kunt kiezen is afhankelijk van de gewenste uitstraling en eigenschappen. Vind je het lastig om te bepalen welke vloer bij jouw meubels past? Hier lees je welke vloersoorten goed bij specifieke woonstijlen passen!

De grindvloer: modern, industrieel of Scandinavisch

De grindvloer is erg onderhoudsvriendelijk en is boven vrijwel ieder soort vloer aan te brengen. Op deze vloer zie je niet snel tekenen van slijtage of van krassen. Dat maakt de vloer bijvoorbeeld erg geschikt voor huishoudens met kinderen. De vloer past goed binnen diverse woonstijlen. Zo is de vloer dankzij de moderne uitstraling zeer geschikt voor een moderne woonstijl. Maar ook heeft vloer een vrij robuuste uitstraling dankzij de grindkorrels, en past hij daardoor goed bij de industriële stijl. Tot slot is de vloer vrij rustig, waardoor je hem goed kunt combineren met meubels in de Scandinavische of minimalistische stijl.

Wanneer is de gietvloer een goede keuze?

Ook de gietvloeren van Bossa Floors passen goed binnen de woonstijlen die we hierboven benoemd hebben. Gietvloeren delen namelijk veel eigenschappen met de grindvloer. Ook de grindvloer wordt gecreëerd met behulp van epoxy. De gietvloer kan op allerlei verschillende manieren worden afgewerkt. Op die manier kan men eigenlijk altijd wel een vloer creëren die goed bij jouw woonstijl past. Ook wat de kleur betreft, heb je ontzettend veel keuze bij dit type vloer.

Een houtlook vloer voor de landelijke woonstijl

Heb je een landelijke woonstijl? Dan is een houten vloer een uitstekende keuze. Een houten vloer is echter relatief duur in aanschaf. Om die reden kiezen veel mensen voor een laminaat- of pvc-vloer met een houtlook. Dit zijn twee vloersoorten die relatief goedkoop aan te leggen zijn. Een vloer met houtlook heeft een erg natuurlijke en warme uitstraling. Eigenlijk kun je met een vloer van hout bijna niet de mist in gaan.

Doe online inspiratie op

Blijf je het lastig vinden om te bepalen welke vloer goed bij je woonstijl past? Dan kan het een goed idee zijn om online inspiratie op te doen! Als je op de woonstijl googelt waar je voor wilt gaan, krijg je vanzelf diverse voorbeelden te zien. Zo kun je bij jezelf nagaan welke vloer het best bij je past.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *