Bij het ontwerpen van een Japanse tuin draait het allemaal om harmonie en balans tussen natuurlijke elementen. Denk bij het ontwerpen na over het samenspel tussen water, planten en stenen. Probeer een rustgevend, vloeiend landschap te creëren met zorgvuldig geplaatste elementen. Hoveniersbedrijf Boumans heeft ervaring met het ontwerpen en aanleggen van Japanse tuinen en helpt u graag bij het creëren van een tuin die rust en sereniteit uitstraalt.

Beplanting japanse tuin

De beplanting in een Japanse tuin is zowel subtiel als opvallend. Kies voor een combinatie van groenblijvende en bladverliezende planten die het hele jaar door kleur en textuur bieden. Enkele populaire keuzes zijn Japanse esdoorns, azalea’s, bamboe en mos. Onze hoveniers kunnen u adviseren over de beste planten voor uw specifieke situatie en zorgen voor een evenwichtige beplanting die het hele jaar door visueel interessant blijft.

Kenmerken japanse tuin

Water en stenen zijn essentiële elementen in een Japanse tuin. Een vijver, stromend water of zelfs een eenvoudige waterschaal voegen een gevoel van rust en kalmte toe aan uw tuin. Stenen kunnen worden gebruikt als accenten, paden of zelfs als symbolische elementen, zoals het weergeven van eilanden of bergen. Bij het aanleggen van een Japanse tuin zullen onze hoveniers van Hoveniersbedrijf Boumans zorgvuldig de juiste water- en steenelementen selecteren en plaatsen om een harmonieus en evenwichtig ontwerp te realiseren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *