Het plannen van een reis naar het buitenland kan behoorlijk overweldigend zijn. Je moet niet alleen nadenken over accommodaties, bezienswaardigheden en lokale gewoonten, maar ook over het vervoer ter plaatse. Als je niet bekend bent met het openbaar vervoer of als je naar afgelegen gebieden reist, is de taxi vaak de meest praktische optie. Maar wat zijn de goedkoopste landen om een taxi te nemen? Laten we eens kijken naar een aantal interessante bevindingen uit verschillende onderzoeken.

Een vergelijking van de goedkoopste taxibestemmingen

Silver Door Apartments heeft een onderzoek uitgevoerd waarbij ze 50 hoofdsteden wereldwijd met elkaar hebben vergeleken op basis van taxitarieven. Hieruit blijkt dat het nemen van een taxi in Zwitserland een flinke aanslag op je portemonnee kan zijn. In Bern betaal je bijvoorbeeld gemiddeld €12,- per kilometer! In vergelijking daarmee kun je in Egypte voor dezelfde prijs meer dan dertig kilometer afleggen. Het is dus duidelijk dat de kosten van een taxirit sterk kunnen variëren, afhankelijk van het land waarin je je bevindt.

De top 10 goedkoopste taxibestemmingen ter wereld

Laten we eens kijken naar de top 10 goedkoopste landen om een taxi te nemen, op basis van het onderzoek van Silver Door Apartments:

 • Cairo, Egypte: €0,38 per kilometer
 • Mexico Stad, Mexico: €0,73 per kilometer
 • New Delhi, India: €0,86 per kilometer
 • Boekarest, Roemenië: €0,95 per kilometer
 • Manila, Filipijnen: €0,99 per kilometer
 • Hanoi, Vietnam: €1,03 per kilometer
 • Sofia, Bulgarije: €1,06 per kilometer
 • Bangkok, Thailand: €1,17 per kilometer
 • Rabat, Marokko: €1,19 per kilometer
 • Ankara, Turkije: €1,59 per kilometer

Het is interessant om op te merken dat veel van deze landen in Azië en Oost-Europa liggen. Dit kan te maken hebben met lagere kosten van levensonderhoud en lokale economische omstandigheden. Reizen naar deze bestemmingen kan dus een budgetvriendelijke keuze zijn als het gaat om taxikosten.

Taxikosten in Nederland

Helaas doen Nederlandse steden het niet zo goed als het gaat om de goedkoopste taxibestemmingen. Amsterdam staat bijvoorbeeld op de 44e positie van de 50 hoofdsteden die zijn onderzocht. In Amsterdam betaal je gemiddeld €8,15 per kilometer, wat aanzienlijk hoger is dan in veel andere landen. Het is interessant om te vergelijken met andere Europese steden. In Kopenhagen, Helsinki, Tokio, Londen, Oslo en Bern zijn de taxikosten nog hoger dan in Amsterdam. Het lijkt erop dat Nederlandse taxitarieven aan de hoge kant zijn in vergelijking met andere Europese landen. Wil je in Nederland toch goedkoop uit zijn? Regel dan een taxi via Taxi Roomburg.

Tips om goedkoop met de taxi te reizen

Als je van plan bent om tijdens je reis gebruik te maken van taxi’s, zijn er een aantal tips die je kunt volgen om de kosten laag te houden:

 • Onderhandelen: In veel landen waar taximeters niet gebruikelijk zijn, is het belangrijk om vooraf de prijs af te spreken. Onderhandel met de chauffeur en zorg ervoor dat je een redelijke prijs overeenkomt voordat je instapt.
 • Kies officiële taxi’s: Vermijd het nemen van onofficiële taxi’s, omdat deze vaak hogere tarieven hanteren. Kies in plaats daarvan voor officiële taxi’s die geregistreerd en gecontroleerd zijn.
 • Vergelijk prijzen: Maak gebruik van apps en websites die taxitarieven vergelijken, zodat je de beste prijs kunt vinden. Dit kan je helpen om geld te besparen en te voorkomen dat je te veel betaalt.
 • Deel een taxi: Als je met een groep reist, kun je de kosten delen door een taxi te delen. Dit kan voordeliger zijn dan individueel reizen.
 • Onderzoek van tevoren: Doe wat onderzoek naar de lokale taxitarieven voordat je op reis gaat. Zo kun je een idee krijgen van wat redelijke prijzen zijn en voorkom je verrassingen.

Door deze tips te volgen, kun je ervoor zorgen dat je niet te veel betaalt voor taxiritten tijdens je reizen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *